ASWA spojuje síly s Česko.Digital

ASWA a Česko.Digital spojují síly při pomoci veřejné správě s digitální transformací

Asociace softwarových agentur (ASWA) a Česko.Digital si spolu nedávno plácly. Cílem spolupráce je pomoci dále zefektivnit státní správu a přispět k moderní digitalizaci a kvalitnímu zadávání veřejných IT zakázek.

Tisková zpráva

Autor

ASWA

Publikováno

26.3.2024

Sdílet článek

fb-icon
twitter-icon
linkedin-icon

ASWA a Česko.Digital spojují síly při pomoci veřejné správě s digitální transformací

Asociace softwarových agentur (ASWA) a Česko.Digital si spolu nedávno plácly. Cílem spolupráce je pomoci dále zefektivnit státní správu a přispět k moderní digitalizaci a kvalitnímu zadávání veřejných IT zakázek.

Spojení sil ASWA s Česko.Digital přináší do veřejného sektoru synergii s potenciálem dostat do správní správy inovativní a efektivní řešení zejména v oblasti informačních technologií. Na straně ASWA stojí zkušení lidé s konkrétními znalostmi softwarových řešení, zatímco Česko.Digital zase vyniká skvělým přehledem o fungování veřejné správy, dlouhodobou praxí v marketingu a širokou sítí kontaktů.

Prvním společným úkolem ASWA a Česko.Digital je standardizovat roli product ownera ve státní správě. Skrze osvětu a školení chceme dosáhnout toho, aby byl product owner přirozenou a samozřejmou součástí všech projektových týmů. Tím ambice za lepší státní správu nekončí. V delším horizontu jsou v plánu mimo jiné následující témata:

  • Zlepšení vypisování zadávacích dokumentací.
  • Výběr kvalitního dodavatele.
  • Otevřená datová API rozhraní jako standard všech softwarových řešení.
  • Snížení závislosti na konkrétních dodavatelích, tzv. vendor lock-in.

„S našimi více než 15 lety zkušeností v implementaci a vývoji softwarových řešení, převážně pro firemní klientelu, se s Česko.Digital skvěle doplňujeme. Těším se na naši budoucí spolupráci!“ říká Martin Burián, člen představenstva ASWA.

„Vizí Česko.Digital je veřejná správa a nezisk, které umí využít potenciálu technologií k řešení celospolečenských problémů. V tom si s ASWA hodně notujeme, navrch do naší spolupráce přináší hromadu technického know-how, které je pro řešení otázek digitální transformace kritické,” dodává Jan Kotara, CEO Česko.Digital.

Kombinace odborných znalostí, praktických zkušeností a strategického přístupu obou organizací tak ve výsledku slibuje nové možnosti. A to jak v oblasti digitalizace, tak nakonec i v naději na moderní státní služby pro občany.

Asociace softwarových agentur (ASWA)

ASWA je asociace, která od roku 2010 sdružuje nejen vývojářská studia, ale také odborníky na IT právo. Cílem ASWA je pomáhat klientům, kteří se chystají na vývoj softwaru (např. webu nebo mobilní aplikace). aswa.cz

Česko.Digital

Česko.Digital je komunita expertních dobrovolníků z mnoha oborů od IT přes projektové řízení až po marketing, kteří ve svém volném čase pomáhají státu a neziskovým organizacím, a mění tak Česko k lepšímu. cesko.digital

test

Asociace softwarových agentur

Veletržní 820/73 170 00 Praha 7

linkedin Icon
facebook-icon